Video Power Premières

Het Maastrichtse productieplatform Video Power presenteert vijf korte films, vers van de filmrol. (Voertaal: Engels.)

Special: Event
Tijden & Tickets

Video Power Premières toont de nieuwste producties van het Maastrichtse productieplatform, van documentaire tot videokunst tot experimentele blockbuster.

Sinds 2013 ondersteunt Video Power makers die werken vanuit een persoonlijke, niet-commerciële drijfveer. Tijdens Video Power Premières krijg je een voorproefje op wat er zoal wordt gemaakt: een selectie van vijf korte, zeer verschillende films door vijf eigenzinnige makers, en een kans om met een aantal van hen in gesprek te gaan.

Check de website voor meer informatie: www.videopower.eu

Programma
19:20 Zaal open
19:30 Video Power Showreel + introductie
19:40 'Outside’, Beny Wagner
19:57 ‘Tweespraak’, Lienke Roos + Q&A
20:35 '2018_05_19’, Johannes Langkamp
20:39 ‘Within the Temple Without’ Matthew C. Wilson
20:51 Mystery project, Rik Chaubet + Q&A
21:25 Afsluiting
Video Power Lumière Première Versie 03 7398 1570012204

Video Power Premières

Vijf korte films vers van de filmrol van VideoPower.

Special: Event

‘Outside’ Beny Wagner
‘Outside’ is een scatologische tour door afvoer van restproductie. Afval, een term met een morele bijklank, is onafscheidelijk met het leven verbonden. Waar leven is, is afval, waar productie tiert is er stront aan de knikker, wellicht is het tijd om ons hiermee te verzoenen.

‘Tweespraak’ Lienke Roos
Tien jaar geleden was Zaltbommel in het nieuws: de spanningen tussen twee bewonersgroepen waren zo opgebouwd dat de burgemeester werd bedreigd. Tweespraak vraagt verschillende betrokken partijen om terug te kijken en op elkaar te reageren. Door de verschillende perspectieven naast elkaar te plaatsen onderzoekt de film hoe verschillen in een gemeenschap te overbruggen zijn, zonder hierbij mensen buiten te sluiten.

‘2018_05_19’ Johannes Langkamp
Een korte stop-motion video waarin kunstenaar Johannes Langkamp (bekend van o.a. Falling Frames) een ruimtelijke tekening maakt met behulp van perspectief, een camera en een rolletje plakband.

‘Within the Temple Without’ Matthew C. Wilson
Heeft geld de goden uit Olympus weggelokt, of zijn ze wellicht omgekocht? ‘Within the Temple Without’ is een reis door ons economische onderbewustzijn, waar banken Griekse tempels blijken, bankbedienden priesters en bankiers orakels. De film toont, van het eerste leen-instituut tot het hedendaags high-speed trading, hoe het economische systeem de erfgenaam is van archaïsche rituelen.

Mystery project
Een voorproefje van de langverwachte superheldenfilm van Rik Chaubet.