Play

Vanity i.s.m. L1 in aanwezigheid v/d makers

Speciale vertoning van de documentaire Vanity in aanwezigheid van de makers, voorafgaand aan de vertoning wordt een inleiding gegeven.

Deze voorstelling is uitverkocht.
Special: Event
Tijden & Tickets
Programma
19:15 Deuren open
19:30 Welkom en introductie
20:00 Start film
21:00 Einde
Lewerissa 6375f0ed8450f

Vanity

Première van de L1-documentaire Vanity, waarin de Maastrichtse voetbalinternational Vanity Lewerissa wordt gevolgd in het jaar dat bij haar borstkanker wordt geconstateerd.

In 2017 wint Vanity met het Nederlandse elftal in eigen land het EK voetbal. Terwijl vijf jaar later haar ploeggenoten in Engeland hun titel verdedigen, wordt bij Vanity een borst verwijderd. Op de dag dat Oranje wint van Zwitserland hoort ze dat ze het ziekenhuis mag verlaten, in afwachting van nieuws over mogelijke uitzaaiingen. Tijdens de moeilijkste periode van haar leven krijgt Vanity steun van haar voormalige ploeggenoten Lieke Martens, Danielle van de Donk en Kika van Es. Vlak voor de EK-wedstrijd tegen Zweden sturen zij nog een appje naar hun vriendin die vecht voor haar leven.

Behandelend arts Ingeborg Vriens begeleidt Vanity in dat moeilijke jaar. Zij weet dat het verhaal van de voetbalster geen uitzondering is. Twaalf procent van de vrouwen met borstkanker is jonger dan veertig. Juist daarom doet Vanity haar verhaal. Bewustwording is cruciaal om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken.

Kim Langeslag & Maurice de Heus, Nederland, 2022, 70 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.