Lumière x MAMDT: Kaboom Animation Festival Winners Tour 2021

In samenwerking met MAMDT wordt er een compilatieprogramma van prijswinnende films van het Kaboom Animation Festival vertoond. Kaboom-programmeur Maarten van Gageldonk is aanwezig voor een introductie (taal: Engels).

N.B. Alle films zijn zonder dialoog of Engels ondertiteld.
Special: Event
Tijden & Tickets
Programma
19:30 Introductie
19:40 Start films
21:15 Einde
1 AOTA STILLS SC 62 2 revx 6153225b94e83

Kaboom

In dit programma vertonen we alle korte films en documentaires die een prijs hebben gewonnen op het Kaboom Animation Festival van 2021.

De films (A-Z):

Affairs of the Art
Joanna Quinn & Les Mills, Verenigd Koninkrijk, Canada 2020, 16 min.

De Britse animator Joanna Quinn schetst een nieuw hoofdstuk uit het leven van de avontuurlijke Beryl, de komische alleskunner die ze al opvoert sinds haar debuut GIRLS NIGHT OUT. In deze korte film toont ze de excentriciteit en het obsessieve karakter van een heel bijzondere familie.

Average Happiness
Maja Gehrig, Zwitserland 2018, 7 min.
Tijdens een PowerPoint presentatie breken statistische diagrammen vrij van hun restrictieve coördinaten. Dit is een sensuele trip in de wereld van de statistiek.

Bach-Hong
Elsa Duhamel, Frankrijk 2019, 19 min.
Jeanne werd geboren in 1959 in Saigon. Ze kende een geprivilegieerde jeugd, afgeschermd van de jeugd die woedde tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Ze was gefascineerd door paarden, en reed op een groot paard genaamd Bach-Hông. Maar op 30 april 1975 bestormen de communisten haar stad.

I’m Here
Julia Orlik, Polen 2019, 15 min.
Een oudere man let op zijn verlamde vrouw. Ondanks zijn hoge leeftijd en gezondheidsproblemen doet hij zijn best om haar lijden te verzachten, al neemt dat iedere dag toe. Zijn dochter helpt hem en probeert haar werk te combineren met de zorg voor haar familie. Hoe zorg je eigenlijk voor ouderen? Iedereen kijkt hier op een andere manier naar.

Oeil pour Oeil
Thomas Boileau, Alan Guimont, Robin Courtoise, Mathieu Lecroq, Malcom Hunt & François Briantais, Frankrijk 2019, 6 min.
Een eenogige kapitein blijft maar op reis gaan om een schat te vinden, telkens met een nieuwe bemanning die al net zo eenogig is als hijzelf.

See Me
Patty Stenger & Yvonne Kroese, Nederland 2020, 8 min.
Als niemand je ziet, lijk je te verdwijnen. Alleen als je valt, lijk je tot de wereld te behoren, al is het maar voor heel kort. SEE ME is een surreële blik op de wereld door de ogen van een kind.

Seoulsori
Kyoung-bae Kim, Zuid Korea 2019, 3 min.
Een angstige jonge man wordt in een schilderij van een optocht gezogen, al wil hij al heel snel dat het stopt. Muziekvideo voor de Koreaanse rapper Peejay.