Play

Film & nagesprek: The Good Terrorist + Q&A Johan van de Beek

Vertoning van de documentaire THE GOOD TERRORIST. Na afloop vindt een vraag-en-antwoord-gesprek plaats met Johan van de Beek, onderzoeksjournalist bij de Limburger en gespecialiseerd in radicalisering.

Special: Event
Tijden & Tickets

Radicalisering en jihadisme - speelt dat ook in Limburg?
Jaren geleden gingen Johan van de Beek, en zijn collega Claire van Dyck, met die vraag op onderzoek uit. Het antwoord bleek 'ja'. Ze vulden niet enkel hun krant de Limburger met verslagen, maar schreven ook een met veel lof ontvangen boek over het onderwerp: "Sultan en de lokroep van de Jihad", waarmee ze een nominatie voor het beste journalistieke boek van het jaar in de wacht sleepten. Sindsdien is Johan van de Beek een leidende stem in het nationale extremisme-debat.

Programma
19:30 start film
20:50 start Q&A Johan van de Beek
21:20 einde
The Good Terrorist St 5 Jpg Sd High 6448 1560501719

The Good Terrorist

Documentaire waarin gederadicaliseerde leden van de Hofstadgroep vertellen over hun tijd bij de Nederlandse terreurcel. Maar kun je eigenlijk wel deradicaliseren?

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Première

In THE GOOD TERRORIST onderzoekt documentairemaker Robert Oey de wereld van het moslimterrorisme en de ambigue houding van het Westen tegenover ‘homegrown terrorism’.

De Terroristenafdeling van de gevangenis in Vught is nagenoeg leeg. Dertig veroordeelde terroristen hebben hun straf uitgezeten en zijn inmiddels op vrije voeten. Het label van moslimextremist blijft ze echter achtervolgen. Jason Walters is één van hen, hoewel hij stellig zegt te zijn gederadicaliseerd. Jarenlang zat hij ondergedoken vanwege doodsbedreigingen door moslimextremisten, maar treedt nu naar buiten. Ook Nouredine El Fahtni wil zijn leven opnieuw oppakken, met een gezin en een opleiding. Is er zoiets als een goede terrorist?

Robert Oey, Nederland, 2019, 80 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.