Tango Brutal: Piazzolla, The Years of the Shark

Filmvertoning in het kader van de zevende editie van het Tango Brutal-festival.

Special: Event
Tijden & Tickets
Mv5 Bnm I4 Mtc3 Y2 Et Nz U5 Oc00 Ogqy Ltk0 Otgt Zda2 Yz U4 M2 Q5 Ym Qy Xk Ey Xk Fqc Gde Qxvy Mty4 Odix Mz I@  V1 Sy1000 Cr0013081000 Al 5702 1553080517

Piazzolla, The Years Of The Shark

Documentaire over de Argentijnse bandoneonist en componist Astor Piazzolla (1921-1992), de grote maar ook controversiële vernieuwer van de tango. Gemaakt door Piazzola’s zoon Daniel. Deze vertoning valt binnen het kader van de zevende editie van het Tango Brutal-festival.

NB: Deze film is Engels ondertiteld
Special: Event

De kleine Astor krijgt op zijn negende een bandoneon van zijn vader. Twintig jaar later loopt hij tegen de grenzen van de tango op. De zoektocht naar zijn eigen stijl leidt hem begin jaren vijftig naar Parijs, waar hij pianocompositie gaat studeren. Daar ziet hij in dat hij ondanks alles een tanguero is. Een veelzijdige carrière volgt, vooral in Europa en de Verenigde Staten. Met zijn door jazz en klassieke muziek geïnspireerde tango nuevo bleef Piazzola in eigen land een omstreden figuur – traditie en vernieuwing gaan immers slecht samen.

Voor deze documentaire put Piazzola’s zoon Daniel uit de privécollectie. Unieke beelden van talloze optredens en intieme familiefilmpjes, aangevuld met archiefmateriaal, schetsen een levendig portret van Piazzolla: zelfverzekerd, eigengereid en gepassioneerd. Daniel levert in voice-over commentaar op de ingewikkelde relatie met zijn vader. De tapes met urenlange gesprekken tussen Astor en zijn dochter Diana geven een bijzonder inkijkje in de gedachtewereld van een muzikaal genie. (Bron: www.idfa.nl)

Daniel Rosenfeld, Argentinië, Frankrijk, 2018, 90 min. Engels, Frans & Spaans gesproken, Engels ondertiteld.