Play

STYX (in samenwerking met UNSA)

Vertoning van Styx in samenwerking met UNSA (United Nations Student Association). Na afloop van de vertoning vindt er een discussie plaats met specialisten.

Special: Event
Tijden & Tickets
Styx 00X 3808 1537456617

STYX

Tijdens haar vakantie vaart de Duitse arts Rike in haar eentje met een zeilboot over de Atlantische Oceaan. Haar reis wordt abrupt onderbroken wanneer ze midden op zee een zinkende vissersboot met honderden vluchtelingen tegenkomt.

De veertigjarige Rike heeft haar drukke bestaan als arts even achter zich gelaten om in haar eentje van Gibraltar naar het kleine, tropische eiland Ascension te varen. Haar reis verloopt voorspoedig, totdat ze in de buurt komt van een overvol schip met immigranten. De passagiers zijn in paniek en schreeuwen om hulp. Rike neemt contact op met de kustwacht, die zegt een reddingsboot te sturen en haar ondertussen verbiedt de vluchtelingen te helpen of dichter bij het schip in de buurt te komen. Terwijl hulp uitblijft, moet Rike de moeilijke keuze maken om te helpen of af te wachten.

Wolfgang Fischer, Duitsland, Oostenrijk, 2018, 94 min. Duits & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa.