Play

Retrospekt + nagesprek regisseur Esther Rots & acteur Martijn van der Veen

Via indringende flashbacks vertelt dit psychologische drama het schrijnende verhaal van de revaliderende Mette. Wanneer ging het mis? En hoe? Na afloop van de film vindt er een vraag-en-antwoord-gesprek – een Q&A – plaats met regisseur Esther Rots & acteur Martijn van der Veen.

Special: Event
Tijden & Tickets

"Retrospekt is een radicaal onderzoek naar empathie: van het ene personage naar het andere, en van toeschouwer naar protagonist." ★★★★, De Volkskrant

Programma
19:00 welkom in de zaal
19:05 film
20:45 nagesprek in de zaal
21:15 einde
Retrospekt St 1 Jpg Sd Highx 5164 1549286792

Q&A: Retrospekt

Intens psychologisch drama van Esther Rots (Kan Door Huid Heen) over een jonge vrouw die vanuit een revalidatiekliniek terugblikt op de maanden die achter haar liggen. Waar begon ze de greep op haar leven te verliezen?

Special: Event

Het leven van de jonge moeder Mette – hulpverlener bij het steunpunt huiselijk geweld – wordt overhoop gehaald als ze haar vriendin Lee tegen beter weten in thuis opvangt. Het is een beslissing die Mette’s leven ingrijpend zal veranderen.

Na haar succesvolle debuutfilm KAN DOOR HUID HEEN (2009) was het lang wachten op een tweede film van Esther Rots. In het zintuiglijke RETROSPEKT laat Rots zich opnieuw gelden als een eigenzinnig filmmaker. De film heeft een versplinterde, niet-chronologische vertelstructuur waarin Mette’s emoties en psyche centraal staan. De film glijdt heen en weer in de tijd, daarbij ondersteund door de opvallende muziek van Dan Geesin. De film ging in première tijdens het internationaal filmfestival van Toronto en werd inmiddels ook geselecteerd voor de Berlinale.

Na afloop van de film vindt er een vraag-en-antwoord-gesprek – een Q&A – plaats met regisseur Esther Rots. Ook hoofdrolspeler Martijn van der Veen zal bij de voorstelling aanwezig zijn.

Esther Rots, Nederland, België, 2018, 101 min. Nederlands & Vlaams gesproken, zonder ondertiteling. Met Circé Lethem, Martijn van der Veen, Lien Wildemeersch, Felice de Bruijn, Frederique de Bruijn.