Play

Re-release party: The Last Waltz

Als eerbetoon aan de recent overleden Robbie Robertson brengt Lumière 'The Last Waltz' terug naar het grote doek, door velen geprezen als de beste concertfilm aller tijden. Na de vertoning draaien de 'Vinyl Twins' de meest swingende vinylplaatjes geïnspireerd door de geweldige muziek in The Last Waltz.

Tijden & Tickets

Deze re-release party is onderdeel van JekerJazz Festival.

Programma
20:00 vertoning The Last Waltz
22:00 afterparty dj-set Vinyl Twins
01:00 einde
The Last Waltz6

The Last Waltz

Registratie van het laatste optreden van The Band, volgens velen de beste concertfilm aller tijden. Speciale vertoningen tijdens JekerJazz Festival naar aanleiding van het recente overlijden van Robbie Robertson.

‘This film should be played loud!’ Met die woorden opent Martin Scorsese zijn registratie van het allerlaatste optreden van The Band, oftewel de Canadezen Robbie Robertson, Richard Manuel, Garth Hudson, Rick Danko en de Amerikaan Levon Helm. Zij begonnen hun muziekcarrière in de vroege sixties als The Hawks, de begeleidingsband van de beruchte ‘wild man of rockabilly’ Ronnie Hawkins. Enkele jaren later begeleidden ze Bob Dylan tijdens diens meest turbulente tournee waarin hij de overstap naar elektrisch versterkte muziek maakte. Dat Robertson en de rest van The Band het ook zonder Dylan konden, bewezen ze in 1968 met hun debuutalbum MUSIC FROM BIG PINK. Het werd een klassieker in het Americana-genre. De muziek van The Band bevatte bouwstenen uit zowat alle traditionele Amerikaanse muziekgenres, van blues tot soul, gospel, folk en country, waar de groep een geheel eigen draai aan gaf. In november 1976 hield The Band het voor gezien: drugs en alcohol hadden hun tol geëist. Tijdens hun afscheidsconcert in de Winterland Ballroom in San Francisco kregen ze op het podium gezelschap van onder meer Bob Dylan, Neil Young, Joni Mitchell, Van Morrison, Dr. John, Eric Clapton en Muddy Waters. Martin Scorsese legde het optreden vast.