Petite Fille + nagesprek professionals transgenderzorg Mutsaersstichting en auteur Lea Maas

Intieme documentaire over een buitengewoon gezin dat onbevooroordeeld vecht voor het geluk van dochter Sasha, een zevenjarig meisje dat als jongetje geboren werd.

Special: Event
Tijden & Tickets

Na afloop van de documentaire vindt er een nagesprek plaats met enkele professionals uit de transgenderzorg, werkzaam bij de Mutsaersstichting. Ook is auteur Lea Maas aanwezig. Haar werk gaat over haar transgender-dochter.

Programma
19:30 Welkomstwoord
19:32 Start documentaire
21:00 Start nagesprek
21:30 Einde programma

Petite Fille

Intieme documentaire over een buitengewoon gezin dat onbevooroordeeld vecht voor het geluk van dochter Sasha, een zevenjarig meisje dat als jongetje geboren werd.

Op dinsdag 22 juni om 19:30u vindt er een nagesprek met professionals uit de transgenderzorgorganisatie Mutsaersstichting plaats bij deze documentaire.

Sasha weet al op ongeveer driejarige leeftijd dat hij in het verkeerde lichaam zit. Als zijn moeder Karine zegt dat daar niet veel aan te doen is, wordt ze geraakt door het enorme verdriet van haar kind. Hij begrijpt niet waarom hij buitenshuis niet wordt geaccepteerd zoals hij/zij is en voelt zich totaal niet serieus genomen. Karine beseft dat haar antwoord niet voldoende is en gaat op zoek naar een oplossing. In haar conservatieve woonplaats – een dorp op het Franse platteland waar ze woont – krijgt ze echter tegenwerking van het hoofd van de school en de balletdocent. Uiteindelijk vinden ze elders, in Parijs, goede medische begeleiding en steun.

Met veel respect en zorgvuldigheid schetst de regisseur dit ontroerende portret van een hecht gezin. Deze krachtige documentaire toont zowel hun strijd tegen de vooroordelen van de omgeving als ook hun dagelijkse beslommeringen. PETITE FILLE werd in 2020 bekroond met de Grand Prix voor Beste Film op het Film Fest Gent. (av)

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.


Deze film is ook te zien via Picl

Sébastien Lifshitz, Frankrijk, Denemarken, 2020, 85 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.