Play

Passie avant-première Werk Ohne Autor

Op zondag 18 november organiseren we speciaal voor Lumière passiehouders een exclusieve avant-première van het historische drama Werk Ohne Autor.

Exclusieve avant-première voor Lumière pashouders.
Special: Event
Tijden & Tickets

De nieuwe film van Florian Henckel von Donnersmarck, de regisseur van het Oscarwinnende DAS LEBEN DER ANDEREN, gaat over een jonge kunstenaar die van de DDR naar West-Duitsland vlucht, maar niet kan ontsnappen aan de herinneringen uit zijn kindertijd in Nazi-Duitsland. WERK OHNE AUTOR werd genomineerd voor de Gouden Leeuw in Venetië en is de Duitse inzending voor de Oscars van 2019. De film gaat 24 januari in première.

NB: Wil je graag iemand (al dan niet zonder passie) meenemen naar deze avant-première? Dat kan! Reserveer de tickets voor jou en je introducé telefonisch o.v.v. je pasnummer of koop ze direct aan de kassa op vertoon van je passie.

Nog geen passie? Lees hier over de voordelen van de Lumière passie en bestel 'm direct online.

Werk Ohne Autor St 8 Jpg Sd Highx 3992 1538740208

Werk Ohne Autor

Historisch drama van de regisseur van Das Leben Der Anderen over een jonge kunstenaar die van de DDR naar West-Duitsland vlucht, maar niet kan ontsnappen aan de herinneringen uit zijn kindertijd in Nazi-Duitsland.

Exclusieve avant-première voor Lumière pashouders
Avant-première

Als kind maakt Kurt (wiens levensloop een gefictionaliseerde versie is van het leven van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter) de Nazi-verschrikkingen van dichtbij mee. Al vroeg is duidelijk dat hij een kunstzinnig talent is en hij wordt toegelaten op een Oost-Duitse kunstacademie. Hij lijdt er onder de communistische kunstcensuur, maar ontmoet er ook modestudente Ellie. De twee zijn op slag verliefd. Ellie’s vader ziet echter niets in hem. Als Kurt in het vrije Westen zichzelf en de ware kunst ontdekt, blijken de twee mannen verbonden te zijn door duistere gebeurtenissen in het verleden.

Op fascinerende wijze verkent Henckel von Donnersmarck – net als in het Oscarwinnende DAS LEBEN DER ANDEREN – de complexe Duitse geschiedenis. De film werd genomineerd voor de Gouden Leeuw in Venetië en is Duitslands inzending voor de Oscars van 2019. (ek)

Florian Henckel von Donnersmarck, Duitsland, Italië, 2017, 188 min. Duits & Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sebastian Koch, Lars Eidinger.