Passie avant-première | DNA

Op woensdag 9 december organiseren we speciaal voor Lumière passiehouders een exclusieve avant-première van DNA

Special: Event
Tijden & Tickets

Wil je graag iemand (al dan niet zonder passie) meenemen naar deze avant-première? Dat kan! Reserveer de tickets voor jou en je introducé telefonisch o.v.v. je pasnummer of koop ze direct aan de kassa op vertoon van je passie.

Programma
19:15 zaaldeuren open
19:30 introductie door Wouter Greven, assistent programmering
Dna St 1 Jpg Sd Highx 201117 110645 10695 1605607605

Passie Avant-première | DNA

Indringend (zelf)portret van en met de Franse actrice/regisseur Maïwenn over een vrouw die worstelt met haar bewogen verleden en de complexiteit van haar gemengde roots.

Exclusieve passie avant-première

De vrouw, ‘Neige’ geheten, is de kleindochter van Emir, die als 22-jarige naar Frankijk kwam omdat hij als communist vervolging vreesde in zijn geboorteland Algerije. Emir voedde Neige op en is het middelpunt van een drie generaties bestrijkende nogal disfunctionele Frans/Algerijnse familie. Als hij sterft, haalt de familie herinneringen op. Er wordt gelachen, maar ook veel ruzie gemaakt over de onnozelste details rond de begrafenis. Voor Neige is het overlijden aanleiding voor een zoektocht naar haar wortels. Met behulp van een DNA-test wil ze het Algerijns staatsburgerschap aanvragen, maar die heeft onverwachte gevolgen.
DNA voelt in het begin als een familiefeest waarop je niemand kent. De film excelleert in de momenten dat het familiegekibbel hoog oploopt, maar kiest daarna een rustiger toonzetting als Neige, gespeeld door Maïwenn zelf, haar identiteit onder de loep neemt. (jc)

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Maïwenn , Frankrijk, Algerije, 2020, 90 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Fanny Ardant, Louis Garrel, Dylan Robert, Marine Vacth, Maïwenn.