Play

Passie avant-première | Corpus Christi

Op dinsdagavond 22 september organiseren we speciaal voor Lumière passiehouders een exclusieve avant-première van de indrukwekkende film Corpus Christi.

Special: Event
Tijden & Tickets

Wil je graag iemand (al dan niet zonder passie) meenemen naar deze avant-première? Dat kan! Reserveer de tickets voor jou en je introducé telefonisch o.v.v. je pasnummer of koop ze direct aan de kassa op vertoon van je passie.

Corpus Christi Film Still 5X 8586 1580206697

Corpus Christi

Aangrijpend Pools drama over een twintigjarige jeugddelinquent die per abuis voor een priester wordt aangezien. Hij besluit het spel mee te spelen.

NB: deze voorstelling is exclusief voor Lumière passie-houders.
Avant-première

Daniel heeft een strafblad en in de Poolse samenleving staat hij daardoor buitenspel. Tijdens een werkverlof op een houtzagerij belandt hij in de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester – die men op dat moment goed kan gebruiken. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze getraumatiseerde geloofsgemeenschap. Steeds zelfverzekerder besluit de kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met zijn eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.
CORPUS CHRISTI is gebaseerd op een recente trend in Polen waarbij burgers – al dan niet met een échte roeping – zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester. De film, die tijdens een bijprogramma van het filmfestival in Venetië in première ging, was dé grootste verrassing op de shortlist van vijf films voor de Oscar voor beste internationale film.

Jan Komasa, Polen, 2019, 115 min. Pools gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek, Barbara Kurzaj.