Play

Kijk Ons x NFF: Nr.10

Kijk Ons presenteert speciale voorpremières van nieuwe, kleurrijke, eigenzinnige en dappere films van eigen bodem, in filmtheaters in het hele land. Op donderdag 30 september vindt Kijk Ons plaats met de vertoning van Alex van Warmerdam's Nr.10. Deze speciale premièrevoorstelling van Nr. 10 is ook de slotfilm van het Nederlands Film Festival.

Special: Event
Tijden & Tickets
Nr 10 st 4 jpg sd highx 610957a505fa0

Nr. 10

In de tiende speelfilm van Alex van Warmerdam (Abel, Borgman) ontdekt acteur Günter – als kind door een jager gevonden in een Duits bos – het geheim van zijn ware afkomst.

Première

In zijn nieuwe speelfilm combineert de gevierde Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam opnieuw elementen uit het thrillergenre met zwarte humor. Günter, die als vierjarige werd gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Over zijn verleden heeft hij zich nooit iets afgevraagd. Tot hij op een brug wordt aangesproken door een vreemde man die slechts één woord in zijn oor fluistert.

Alex van Warmerdam, Nederland, 2020, 100 min. Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Pierre Bokma, Anniek Pheifer.