Play

Nederlandse Filmnacht: Instinct

De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthousefilm wordt gepresenteerd. Tijdens deze editie staat de spotlight op de film Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn.

Special: Event
Tijden & Tickets

NB: Het randprogramma van dit event wordt binnenkort op deze pagina bekendgemaakt.

Instinct St 5 Jpg Sd Low Fotograaf Kris Dewitte 190807 174801 6810 1565192881

Instinct

Debuutfilm van Halina Reijn waarin een psychologe geobsedeerd raakt door een zedendelinquent. Met hoofdrollen voor Carice van Houten en Marwan Kenzari.

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Halina Reijn, Nederland, 2019, 108 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Carice van Houten, Marwan Kenzari.