Premièreavond Nederlands Film Festival (NFF)

Het Nederlands Film Festival laat het beste van de Nederlandse cinema zien door heel Nederland, ook in Lumière. We vertonen tegelijkertijd met het festival de bijzondere première van (R)EVOLUTIE, gemaakt door Toneelgroep Maastricht.

Special: Event
Tijden & Tickets
R Evolutie st 1 jpg sd high 612c9de8a828a

(R)Evolutie

Dystopische komedie van Toneelgroep Maastricht, geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans, over de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie vanzelfsprekend is en toeval niet meer bestaat.

Special: Event

We schrijven het jaar 2040. Grote delen van Nederland zijn overstroomd en miljoenen mensen hebben hun heil gezocht in Limburg; het laatste toevluchtsoord waar iedereen hoopt op een leven zoals zij dat voor de natuurramp kenden. Maar in dit toevluchtsoord wordt niets aan het toeval overgelaten. Dokter Frank, de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto, een zelflerende kunstmatige intelligentie, is altijd behulpzaam bij alle beslissingen. Van de lunch tot de liefde, het is het beste om je zaken aan Alecto over te laten. Deze nieuwe wereld biedt de perfecte relatie met een partner die precies is zoals we van hem of haar dromen; zelfs de seks is beter. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belangrijk lijkt te worden?

(R)EVOLUTIE is een komische speelfilm uit de koker van Toneelgroep Maastricht, geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans. Eddy Terstall heeft de gelijknamige tekst van de Duitse schrijvers Yael Ronen en Dimitrij Schaad bewerkt. Zij lieten zich inspireren door de bestsellers van Yuval Noah Harari: SAPIENS, HOMO DEUS en 21 LESSEN VOOR DE 21E EEUW. De opnames vonden plaats in Maastricht en omgeving.

Servé Hermans, Nederland, 2021, 90 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Angela Schijf, Anniek Pheifer, Bruno Vanden Broecke, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Jeroen van Koningsbrugge.