Play

Lumière en Muziekgieterij presenteren: Concertfilm Bitterzoet (Eefje de Visser)

Op vrijdag 3 juli presenteert Lumière i.s.m. Muziekgieterij de bijzondere concertfilm 'Bitterzoet' in de studio van Eefje de Visser, de film gaat landelijk in première in het weekend dat de popster eigenlijk op het muziekfestival Rock Werchter zou spelen.

Special: Event
Tijden & Tickets
Web 2905Culeefjedevisserwebcrop 9440 1592378923

Lumière & Muziekgieterij presenteren: Concertfilm Bitterzoet (Eefje de Visser)

Door de coronacrisis is de tour van Eefje de Visser geannuleerd. Haar antwoord is deze bitterzoete, in haar huis en studio opgenomen concertfilm.

In januari dit jaar verscheen Bitterzoet, Eefje de Vissers vierde album. Het album werd met veel enthousiasme ontvangen en ook de eerste concerten met haar nieuwe band waren een groot succes. Verder dan dit voorproefje kwam het helaas niet, want toen de uitverkochte releasetour door Nederland en België op het punt stond te beginnen brak de coronacrisis uit. Op 3 juli - het weekend dat ze eigenlijk op Rock Werchter zou spelen - brengt ze daarom deze bijzondere concertfilm uit. De film biedt naast een (alternatieve) live show een bijzonder kijkje in haar wereld, gefilmd in De Robot Studios, een Gentse loft waarin Eefje werkt, slaapt en leeft.

"De liveshow die we hadden voorbereid, moest een zwoele trip worden vol samenzang en electronica", vertelt Eefje. "Met invloeden van dance en nostalgische pop, maar ook flarden van sierlijke choreografie en een uitgewerkte lichtshow. We keken er echt enorm naar uit de nieuwe nummers te spelen." Het concert is live opgenomen in de beste audio-en beeldkwaliteit in haar huis en studio waar ze Bitterzoet ook maakte.

Eefje de Visser, Pieterjan Coppemans, België, 2020, 75 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.