Museumnacht Maastricht | Art Appetizer

Geen enkele Museumnacht Maastricht is hetzelfde, maar dat geldt meer dan ooit voor de Art Appetizer op vrijdag 22 oktober 2021. De naam zegt het al, klein maar fijn én smaakmaker naar meer! Lumière vertoont korte films van lokale filmmakers en presenteert in samenwerking met Jazz Maastricht een spetterende afsluiter.

Special: Event
Tijden & Tickets

Natuurlijk moet je ook zeker alle andere locaties in de stad gaan checken! Bekijk hier het volledige Museumnacht Maastricht programma.

Praktische info
Vrijdag 22 oktober 2021: 19.00-23.30 uur.

Tickets
Regulier: € 5,-
T/m 12 jaar: Gratis
Koop hier je tickets online. Update 21/10: Tickets voor Museumnacht Maastricht's Art Appetizer zijn uitverkocht.

Museumnacht Maastricht wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van sponsoren & partners.

Knipsel 2 615ac24bed9d1

Local Film Heroes Support

Een post-lockdown eerbetoon aan lokaal filmtalent wiens werk we liefhebben en steunen. Kom naar Lumière Cinema en doe mee met ons 45 minuten durende programma met vier zorgvuldig uitgekozen films en ontmoet enkele regisseurs.

Special: Event

Filmprogramma
Start elk uur: 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 & 23:00
Late toegang tijdens vertoningen alleen bij beschikbaarheid van stoelen.

Charlie Z - 15 min.
Karel Konings, Philippe Jackmaert, Yanu Schepens, Nederland, 2021. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.

CHARLIE Z is gebaseerd op de internet-trol Charlie Zelenoff, die 15 minuten lang beroemd was op YouTube door onervaren boksers uit te dagen in de sportschool en ze volledig in elkaar te slaan.

Première Happy Healing - 14 min.
Servé Hermans, Nederland, 2021. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.

HAPPY HEALING is een zwarte komedie die een wereld presenteert waarin data in toenemende mate heilig zijn. Dus als Koen, een gelukkig getrouwde makelaar, voor een kleinigheidje naar de dokter gaat, blijkt dat er iets flink mis is met hem: hij is niet gelukkig. Althans, dat zeggen de cijfertjes. En die liegen niet.

Miranda - 4 min.
Lola Safari, Nederland, 2020. Engels gesproken, Engels ondertiteld.

Eigenzinnige, vrolijke en kleurrijke korte film die het leven Miranda uit de doeken doet. Eigenlijk is ze net als iedereen: absoluut uniek.

Sjeemte (Mother Tongue) - 13 min.
Floris Ramaekers, Nederland, 2021. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.

Een afspraak bij een uitkeringsinstantie loopt uit de hand als Candide, drieëntwintig jaar oud, de baby van haar zus leent en doet alsof het haar eigen kind is. Martijn, een achterdochtige medewerker, probeert haar leugens te ontrafelen en beschuldigt Candide van fraude. Achter haar list gaat een onverwacht geheim schuil.

Jazz Maastricht x Lumìere Dorian Dumont APHE Xions 615ac532b8889

Dorian Dumont feat. Lotte van Poppel - Lumière x Jazz Maastricht collab

Een internationaal en interdisciplinair project van Lumière x Jazz Maastricht, live te ervaren als exclusieve en knallende afsluiter van de nacht! Tijdens de Art Appetizer van Museumnacht Maastricht zullen de Montpellierse pianist Dorian Dumont en de Brabantse kunstenares Lotte van Poppel het publiek in Lumière betoveren met sprekende jazz en dromerige visuals.

Special: Event

Van Montpellier naar Maastricht: Music meets visual art tijdens de Art Appetizer in Lumière.

Over Dorian
Dorian Dumont is een Franse pianist die in de laatste jaren in het hart van Europa, Brussels, zijn naam heeft opgebouwd. Gefascineerd door de kunst van het combineren van geluiden volgens bepaalde regels, studeerde hij al op 7-jarige leeftijd klassieke piano aan de Conservatoire National de Région in Montpellier. Na het behalen van de Solfeggio-prijs, gouden medailles, en unanieme felicitaties van de vakjury, studeerde hij verder op het conservatorium van Luik en nam lessen met Diederik Wissels.
In 2021 brengt hij zijn debuutalbum APHEXionS, een jazz piano cover van het muzikale universum van Aphex Twin, uit bij WERF Records. Dit programma zal op Museumnacht een Nederlands debut maken. Jazz Maastricht heeft de veelzijdige interdisciplinaire artieste Lotte van Poppel gevraagd om Dorian te ondersteunen met sprekende visuals. Haar verfijnde visuele werk heeft haar in 2021 de Maastricht Jazz Award (Music & Media edition) opgeleverd.

Jazz Maastricht x Lumière
The Jazz Maastricht Foundation responds to the growing demand for jazz and jazz-related events in Limburg. Based on the mission statement 'Jazz: the art of connecting', she translates the core properties of jazz into her activities, aimed at all Limburgers. These characteristics are: innovation, communication and improvisation. The collaboration with Lumière for the concert Dorian Dumont feat. Lotte van Poppel closely follows this. Innovation, communication and improvisation are not only hallmarks of jazz, they are essential values ​​for participation and social cohesion in society. With its activities, Jazz Maastricht creates space for meeting, interaction and connection for visitors and participants.

More information:
www.jazzmaastricht.com