Play

Met Mes + Q&A Sam de Jong en Hadewych Minis

Na afloop van de filmvertoning vindt er een nagesprek plaats met regisseur Sam de Jong, fysiek aanwezig, en Hadewych Minis, die aansluit via Zoom (taal: Nederlands). Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Gusto Entertainment.

Special: Event
Tijden & Tickets
Programma
20:45 Deuren open
21:05 Start film
22:20 Start Q&A regisseur Sam de Jong en Hadewych Minis
22:45 Einde
Met Mes st 3 jpg sd high 6220a0fb381ef

Met Mes

In de satirische derde speelfilm van Sam de Jong (Prins, Goldie) veroorzaakt een aangedikte aangifte van diefstal door een tv-presentatrice (gespeeld door Hadewych Minis) een kettingreactie van gebeurtenissen.

Zowel Yousef als Eveline verlangen naar spullen. Yousef wil net zo’n gave nieuwe zonnebril als al zijn klasgenoten. En Eveline wil na een onbevredigende carrière als presentatrice van een stompzinnige tv-quiz nu een film maken en daarvoor krijgt ze een videocamera cadeau. Hun paden kruisen wanneer Yousef met zijn maat Redouan die camera steelt, zodat hij hem in kan ruilen voor een zonnebril. Bij haar aangifte dikt Eveline in paniek haar verhaal wat aan en zegt dat ze met een mes is bedreigd. Het blijkt een leugen met grote gevolgen. Het stempel ‘met mes’ poets je immers niet gauw weg.

In MET MES trekt Sam de Jong zijn stilistische trukendoos verder open dan ooit. De vormgeving is bijzonder uitbundig: vervormde kleuren, onconventionele camerastandpunten en sets die ogen als een zaal vol abstracte kunst. De film werd geselecteerd voor de Tiger Competition van het International Film Festival Rotterdam.

Sam de Jong, Nederland, 2021, 79 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Gijs Naber, Hadewych Minis, Roeland Fernhout, Nils Verkooijen, Oussama Ahammoud.