Maastricht Meets Short Films

Meet Maastricht, Video Power en Lumière presenteren de derde editie van 'Maastricht Meets Short Films'. Een verrassende filmavond met vijf nieuwe films gepresenteerd door jonge makers uit de regio.

Special: Event
Tijden & Tickets

Dit is je kans om filmmakers en de lokale filmscene te ontdekken: van fictie tot documentaire tot experimentele film.

Video Power is een productie- en distributieplatform in Maastricht. Ons team bestaat uit makers en creatieve producenten die filmmakers ondersteunen bij het vinden van een persoonlijke aanpak. Door onze ervaringen te delen, willen we bijdragen aan een creatieve film community binnen en buiten Maastricht. Meet Maastricht is een stichting die onder meer rondleidingen, museumtripjes en workshops organiseert met als doel de internationale gemeenschap in Maastricht kennis te laten maken met de stad en haar rijke culturele aanbod.

Programma
19:15 Deuren open
19:30 Showreel & introductie
19:40 Screening ‘Reality TV’ Galiza Islas Carballo & Q&A
19:55 Screening ‘Deployments’ Stéphanie Lagarde
20:13 Screening ‘Elf’ Luca Meisters & Q&A
20:33 Screening ‘The Dynamists’ Helen Anna Flanagan
20:45 Screening ‘De Koning van de Waanzin’ Michiel Ubels & Q&A
21:25 Afsluiting & einde
Reality 8092 1574957673

Reality TV

In een poging om de eigenaardige verhouding tussen mens en technologie te verduidelijken, verwerkte Galiza Islas Carballo situaties uit haar eigen leven tot een absurdistische animatiefilm.

Galiza Islas Carballo, 2019, 5 min. Engels gesproken, niet ondertiteld.
Still Deployments Stéphanie Lagarde 8094 1574957987

Deployments

Deployments is een audiovisueel onderzoek naar het uitoefenen macht, zowel fysieke macht als de symbolische vertegenwoordiging hiervan. De video legt een verband tussen twee soorten simulaties: een groep straaljager piloten die zich mentaal op een vliegshow voorbereiden, en software waarmee de politie strategieën van “crowd-control” onderzoekt. Macht wordt gepresenteerd als een virtuoos laveren tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid.

Stéphanie Lagarde, 2018, 16 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld.
Still Elf Luca Meisters 8096 1574958287

Elf

De elfjarige Elf woont met haar moeder en broertje in een dorpje in een huis vlak langs het water. Sinds het verdwijnen van haar vader heeft Elf de zorg voor haar kleine broertje Jonas op zich genomen. Ondertussen trekt hun moeder zich steeds vaker terug boven in het huis. Terwijl de tijd verstrijkt, kruipt Elf in dit korte, licht magisch-realistische drama in haar eigen wereld, waar ze turend over het water, onverminderd blijft verlangen naar haar vader.

Luca Meisters, 2019, 13 min. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.
Dynamists 8098 1574958858

The Dynamists

De korte experimentele film The Dynamists draait om twaalf opstandige tieners en de Vlaamse dichter en muzikant Angelo Perrotti. Zinspelend op het coming of age genre, tracht de film de dynamiek van jongvolwassenheid te vatten waarbij rebelsheid en conflict essentiële onderdelen zijn van groei.

Helen Anna Flanagan, 2016, 11 min. Nederlands & Engels gesproken, Engels ondertiteld.
Still De Koning Van De Waanzin Michiel Ubels 8100 1574959218

De Koning van de Waanzin

De 50-jarige callcentermedewerker Patrick is gecast als de mannelijke hoofdrol in de romantische roadmovie van Michiel. Nadat de shoot jammerlijk mislukt, komt Michiel erachter dat Patrick loog over zijn leeftijd en acteerervaring. Geïntrigeerd geeft Michiel Patrick een camera om zijn persoonlijke omgeving te filmen. Zeer enthousiast om een nieuwe start te maken en te bewijzen dat hij de aandacht waard is, begint Patrick al snel grenzen te overschrijden.

Michiel Ubels, 2016, 29 min. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.