Lumière x IN-EDIT: Who Killed the KLF? + Introductie

Documentaire over de opkomst en ondergang van de Britse acidhouse-groep The KLF; een fascinerende inkijk in de wereld van kunst, cultuur en kapitalisme. Voor aanvang van de documentaire is er een korte introductie door programmeur Wouter Greven (taal: Engels).

Special: Event
Tijden & Tickets

Dit is een samenwerking met IN-EDIT. IN-EDIT is een muziekdocumentairefestival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires, dat jaarlijks plaats vindt in Amsterdam.

Programma
20:45 Deuren open
21:00 Start inleiding
21:05 Start documentaire
22:30 Einde
4799663

Who Killed The KLF?

Documentaire over de opkomst en ondergang van de Britse acidhouse-groep The KLF; een fascinerende inkijk in de wereld van kunst, cultuur en kapitalisme.

Documentaire

WHO KILLED THE KLF? onderzoekt de tamelijk bizarre geschiedenis van een groep die zowel gehaat als geliefd was. In een combinatie van archiefbeelden en nagespeelde scènes volgen we The KLF op hun wilde reizen. In Zweden gaan ze op zoek naar ABBA, met journalisten schuimen ze Schotse eilanden af en in Spanje zijn we getuige van de mislukte poging van de band om een plotloze, groots opgezette film te maken. Naast de excentrieke kant van de band wordt ook het mainstream-succes onderzocht, zoals hun veelvuldige optreden bij TOP OF THE POPS en hun sets bij warehouse raves met anthems zoals WHAT TIME IS LOVE? De film bereikt zijn dramatische hoogtepunt na hun meest idiote stunt tot dan toe – ze steken 1 miljoen Britse ponden in brand en rijden vervolgens een auto van een klif af.

Chris Atkins, VK, 2021, 88 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling.