Lumière x Green Office: Bigger Than Us + Q&A

Optimistische documentaire over de strijd van jongeren die zich – van de favela’s van Rio de Janeiro tot afgelegen dorpen in Malawi – inzetten voor een betere wereld. Na afloop van de vertoning is er een Q&A met Melati Wijsen, hoofdpersoon van de documentaire (taal: Engels).

Let op: deze film is Engels ondertiteld.
Special: Event
Tijden & Tickets

Dit is een samenwerking met Green Office van Universiteit Maastricht.

Programma
19:15 Deuren open
19:30 Start documentaire
21:00 Start Q&A
21:30 Einde

Bigger Than Us - Engels ondertiteld

Optimistische documentaire over de strijd van jongeren die zich – van de favela’s van Rio de Janeiro tot afgelegen dorpen in Malawi – inzetten voor een betere wereld.

De twintigjarige Nederlands-Indonesische Melati Wijsen komt al sinds haar kinderjaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes: op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die haar leven wil wijden aan een betere toekomst. Melati en haar generatiegenoten zetten zich in voor mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. In een tijd waarin de crises zich aaneenrijgen, laten deze jongeren zien dat je als individu wel degelijk verschil kunt maken.   

BIGGER THAN US werd mede geproduceerd door Marion Cotillard en geselecteerd voor het filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

Flore Vasseur, Frankrijk, 2021, 96 min. Engels gesproken, Engels ondertiteld.