Play

Lumière passie avant-première | They Shall Not Grow Old

Lumière passiehouders mogen als allereerste genieten van de grensverleggende nieuwe WOI-documentaire van Peter Jackson (The Lord of the Rings). De film wordt kort ingeleid.

Special: Event
Tijden & Tickets

Deze voorstelling is exclusief voor bezoekers met een Lumière passie en één introducé per passiehouder. Wil je iemand (al dan niet zonder passie) meenemen? Maak dan een reservering via 043-321 40 80 o.v.v. naam en passienummer of koop de tickets direct aan de kassa op vertoon van je Lumière passie.

They Shall Not Grow Old St 4 Jpg Sd High © 2019 Warner Bros Ent All Rights Reserved 5507 1551967727

They Shall Not Grow Old

Grensverleggende documentaire van Peter Jackson (The Lord Of The Rings) gemaakt naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Première

Iedereen kent de Eerste Wereldoorlog van korrelige archiefbeelden en onscherpe afbeeldingen. Bovendien zijn deze beelden van verwoeste dorpen, modderige loopgraven, ontploffende granaten en dode soldaten altijd in grijstinten. Dit is vanaf nu – letterlijk en figuurlijk - verleden tijd.
Op basis van de indrukwekkende archieven van de BBC en het Imperial War Museum heeft Peter Jackson het verhaal van Britse soldaten aan het westelijke front geconstrueerd. Het bijzondere is dat hij filmbeelden van de Eerste Wereldoorlog heeft gerestaureerd alsook voorzien van kleur en geluid. Ieder frame is nauwkeurig ingekleurd en liplezers werden ingeschakeld om te achterhalen wat de soldaten op de geluidloze beelden zeiden, waarna hun tekst door acteurs bij de beelden werd ingesproken.
Het resultaat is niet enkel visueel indrukwekkend, maar vooral ook een ontroerende ode aan de naïeve, lieve en vaak uitzonderlijke jonge Britse jongens die deel uitmaakten van de oorlog. (wg).

Peter Jackson, VK, Nieuw-Zeeland, 2018, 100 min. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.