Play

Lumière passie avant-première | Parasite

Exclusieve avant-première speciaal voor Lumière passiehouders van het nieuwe meesterwerk van de Koreaanse regisseur Bong Joon-ho. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.

Special: Event
Tijden & Tickets

Deze voorstelling is exclusief voor bezoekers met een Lumière passie en één introducé per passiehouder. Wil je een iemand (al dan niet zonder passie) meenemen? Maak dan een reservering via 043-321 40 80 o.v.v. naam en passienummer of koop de tickets direct aan de kassa op vertoon van je Lumière passie.

Programma
19:45 Filmzaal open
20:00 Vertoning Parasite + korte inleiding (10 min.)
22:20 Einde
Parasite St 4 Jpg Sd High 191030 094023 7731 1572424822

Parasite | avant-première

Vlijmscherpe en verrukkelijk komische thriller over een arm gezin dat op listige wijze weet te infiltreren in het huishouden van een rijke familie. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

Special: Event

Ruim twee uur duurt PARASITE, maar regisseur Bong Jong-ho (MEMORIES OF MURDER, MOTHER, THE HOST) houdt al die tijd het gaspedaal ingedrukt en levert een heerlijk voortdenderende publiekslieveling van jewelste af, boordevol onverwachte plotwendingen, suspense, sociale satire, slapstick en zwarte humor. De film volgt een armoedig gezin dat in een vochtig kelderappartement woont. Door een gelukkig toeval mag zoon Ki-woo bijles gaan geven aan de dochter des huizes van een steenrijke familie. Op geslepen wijze – maar niet gehinderd door diploma’s of relevante werkervaring – weet vervolgens Ki-Woo’s hele familie aan werk te geraken binnen de chique designvilla van de naïeve rijkeluisfamilie. Hoe lang zal het duren totdat hun bedrog aan het licht komt? (mv)

Bong Joon-ho, Zuid Korea, 2019, 90 min. Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Song Kang-ho, Jo Yeo-jeong, Park So-dam, Choi Woo-sik, Lee Sun-kyun.