La Vie En Kit + Q&A regisseur

Na de vertoning van La Vie En Kit, een documentaire over visionaire huizen die door activistische architecten werden gerealiseerd in Brussel, Luik en Charleroi zo'n vijftig jaar geleden, vindt er een nagesprek plaats met regisseur Elodie Degavre (taal: Engels). Dit is een samenwerking met de Architectuur Academie Maastricht.

Special: Event
Tijden & Tickets


Programma
19:15 Deuren open
19:30 Korte introductie
19:40 Start documentaire
20:50 Start nagesprek
21:30 Verwacht einde
LA VIE EN KIT 001

La Vie En Kit - Engels ondertiteld (+ Q&A)

Documentaire die je meeneemt op een ontdekkingsreis langs zeer bijzondere woningen die vijftig jaar door activistische architecten werden gerealiseerd in Brussel, Luik en Charleroi. Wat blijft er vandaag over van hun visionaire huizen?

Documentaire

De woningen waren onderdeel van zogenaamde participatie-experimenten; lichtgewicht huizen, ontworpen door hun toekomstige kopers. Een bouwpakket toevertrouwd aan studenten. In Brussel, Luik en Charleroi realiseerden architecten en een handvol avontuurlijke bewoners hun utopie: huisvesting in een bouwpakket, toegankelijk voor iedereen.

Elodie Degavre – architect, docent, filmmaker en fotograaf – laat zich rondleiden door de architecten van toen: Simone en Lucien Kroll, Jean Englebert en Paul Petit. Vijftig jaar na de realisatie van hun prototypes blikken de drie inmiddels bejaarde architecten terug op hun werk. In de loop van deze reis door de tijd komt een cruciale vraag naar voren: hoe zit het met ons, hoe zullen we morgen leven?

Elodie Degavre, België, 2022, 69 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld.