Play

Kijk Ons | El houb + Q&A Shariff Nasr

In een speciale tour langs Nederlandse filmtheaters presenteert Kijk Ons het zowel aangrijpende als geestige familiedrama El houb.

Special: Event
Tijden & Tickets

Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door heel het land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlands artistieke film te bieden heeft. Kijk Ons neemt je mee de diepte in: iedere vertoning heeft leuke extra’s zoals Q&A’s of live-interviews met cast en crew. Bij de voorstelling van El houb zal er een Q&A met Shariff Nasr zijn. Let op: de eerste 60 kaartkopers krijgen een gratis drankje!

El houb st 2 jpg sd low 630e0903024f4

El houb

Sociaal drama over een Marokkaans-Nederlandse man die de confrontatie met de culturele taboes in Arabische families aangaat als hij zijn ouders vertelt dat hij op mannen valt.

Première

Karim heeft jarenlang de schone schijn opgehouden, maar nadat hij door zijn vader betrapt is met een man, beseft hij dat hij zijn familie de waarheid moet vertellen. Echter, hoe bespreek je homoseksualiteit in een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? En kan hij van zijn familie acceptatie verwachten als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

EL HOUB (De Liefde) is het ontroerende en humoristische regiedebuut van de Rotterdamse Shariff Nasr. Het is de eerste speelfilm die de gevoeligheden rond uit de kast komen in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap behandelt. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door een topcast, met naast Nederlandse coryfeeën als Fahd Larhzaoui en Nasrdin Dchar ook buitenlandse sterren als Lubna Azabal (INCENDIES, ADAM) en Slimane Dazi (UN PROPHÈTE).

Shariff Nasr, Nederland, 2021, 102 min. Arabisch, Engels & Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi, Emmanuel Ohene Boafo.