Halloween Filmconcert: Häxan

Lumière Cinema en Let’s Catch Up presenteren tijdens Halloween een spannend filmconcert met live score uitgevoerd door Kevin Toma. Met introductie en drankje achteraf. (Taal: Engels / drankje inbegrepen in de ticketprijs).

Special: Event
Tijden & Tickets
Programma
19:15 zaal open
19:30 introductie
19:40 filmconcert
21:10 borrel in de bar
Fb Hazan Movie Folk Horror A 7415 1570018950

Filmconcert: Häxan

Klassieke cultfilm uit 1922 over het geloof in de duivel, demonen en heksen, met live score uitgevoerd door filmcriticus en -componist Kevin Toma.

Special: Event

HÄXAN onderzoekt bijgeloof en vervolging in de middeleeuwen, en brengt tegelijk deze duistere wereld tot leven. In een mengeling van documentaire en reconstructie voert Benjamin Christensen de toeschouwer mee in een spektakel van hysterie en onkuise verlangens.

Kevin Toma (Sittard, 1974) is filmjournalist voor de Volkskrant en veelgevraagd componist en uitvoerder van eigentijdse muziek bij zwijgende films. In opdracht van muziekfestival Lowlands en bbkc (het huidige Kunstloc Brabant) maakte hij in 2011 een nieuwe soundtrack bij Christensens ultrabizarre kijk op hekserij en bijgeloof. Het werd een hallucinante, koortsachtige score vol duistere soundscapes, gruizige geluiden, duivelse beats en spookachtige melodieën, die Toma in Lumière live uitvoert op laptop en piano. Ook geeft hij een inleiding bij de film. Eenmalige voorstelling in het kader van Halloween.

Benjamin Christensen, Denemarken, 1922, 91 min. , zonder ondertiteling. Met Maren Pedersen, Clara Pontoppidan, Elith Pio, Oscar Stribolt, Tora Teje.