Gratis webinar: Karel Deburchgrave vertelt over scenarist Jean-Claude Carrière

Filmdocent Karel Deburchgrave vertelt over de onlangs overleden scenarist Jean-Claude Carrière, een van de meest geslaagde, eigenzinnige scenaristen uit de filmhistorie.

Special: Event
Tijden & Tickets

Datum
Woensdag 24 februari, 19.30 - 21.00 uur

Toegang
Online via Zoom. Je kunt je hier gratis aanmelden voor de Zoom-webinar.Weet je nog, op woensdagavond naar het filmtheater en dan betoverd worden door een goede film op een groot doek en na afloop napraten in de kroeg? Zolang de filmtheaters zijn gesloten zijn we afhankelijk van de tv thuis. Maar, dit is ook een goed moment om je kennis over de filmgeschiedenis bij te spijkeren. Daarom hebben Lumière Cinema en Studium Generale samen filmdocent en begenadigd spreker Karel Deburchgrave gevraagd om een lezing te geven over de recent overleden scenarist Jean-Claude Carrière.

Jean-Claude Carrière (1931-2021) staat te boek als een van de meest geslaagde, eigenzinnige scenaristen uit de filmhistorie. Met name zijn werk met grootmeester Luis Buñuel staat hoog in de canon van de 20e eeuwse film, al gaven recente projecten zoals AT ETERNITY'S GATE en A BIGGER SPLASH (gebaseerd op 70's cultfilm LA PISCINE, waar Carrière ook aan meeschreef) nog steeds blijk van zijn scherpe pen.

Filmcriticus, -docent en Buñuel-kenner Karel Deburchgrave, die Carrière ooit nog interviewde, licht in deze lezing het oeuvre van de scenarist uit, met een focus op zijn meesterlijke Buñuel-samenwerking BELLE DE JOUR (1967).

In samenwerking met Studium Generale.

Foto Jean-Claude Carrière: Studio Harcourt