Global Minds at the Movies: Rocks + nagesprek Ron Meyer

Na afloop vindt er een nagesprek (taal: Engels) plaats met Ron Meyer, politiek- en vakbondsactivist die momenteel leiding geeft aan de stadsvernieuwing van Heerlen-Noord. Ook is hij auteur van het boek 'De Onmisbaren'.

Special: Event
Tijden & Tickets

Over Global Minds at the Movies

In deze nieuwe serie krijgen eerstejaarsstudenten van Hogeschool Zuyd een reeks films aangeboden uit verschillende delen van de wereld, gevolgd door een reflectie (in het Engels) van iemand die het land of de cultuur uit de eerste hand heeft ervaren. Uiteraard is regulier publiek ook welkom.

Films kunnen ons vermaken, maar ook informeren en inspireren. Met film kun je plezier en leren combineren. Daarom hebben de Hotel Management School Maastricht en de International Business en Communication Academies van Zuyd Hogeschool de handen ineengeslagen met Lumière, samengevat in de titel 'Global Minds at the Movies'. Het doel is om de studenten, en regulier publiek, bewust te maken van en enthousiast te maken voor andere culturen en gebruiken, via film.

Programma
18:45 Deuren open
19:00 Start film
20:30 Start discussie
21:15 Einde
Rocks St 1 Jpg Sd Highx 9820 1597757444

Rocks

Levendig, soms grimmig, maar ook hoopvol coming of age-drama over een groep tienermeiden uit Oost-Londen. Onthaald op superlatieven in de Britse filmpers.

De Brits-Nigeriaanse Shola – bijnaam ‘Rocks’ – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar het heden slokt al haar aandacht op. Haar vader is overleden en haar moeder is plotseling vertrokken om ‘haar hoofd vrij te maken’. Rocks moet daardoor de zorg voor haar jongere broertje Emmanuel op zich nemen. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Sarah Gavron (BRICK LANE, SUFFRAGETTE) omringde zich voor ROCKS met veelal vrouwelijke crewleden. Scenaristen Theresa Ikoko en Claire Wilson werkten intensief samen met de jonge hoofdrolspelers – tienermeiden van diverse achtergronden uit Oost-Londen – en gebruikten hun inbreng voor het scenario. Het resulteert in een film die door The Guardian ‘een energieke vijfsterrentriomf’ werd genoemd.

Sarah Gavron, VK, 2019, 93 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bukky Bakray, Kosar Ali, D’angelou Osei Kissiedu, Shaneigha-Monik Greyson, Ruby Stokes.