De Avond van de Limburgse Korte Film 2022

Met grote trots presenteren we de tweede editie van De Avond van de Limburgse Korte Film, een initiatief van CineSud i.s.m. Limburg Film Festival en zes Limburgse filmtheaters.

Special: Event
Tijden & Tickets

Op 28 September vindt de tweede editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film, een initiatief van CineSud i.s.m. Limburg Film Festival en de zes Limburgse filmtheaters. Op hetzelfde tijdstip kun je in de Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De film met het grootste aantal stemmen in totaal wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud. Met deze avond maken de Limburgse filmtheaters en CineSud opnieuw werk van hun ambitie om structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie.

Editie 2022

Laat je verrassen door recente en nieuwe juweeltjes uit uw eigen regio. Ontrafel de bloedstollende mysteries van WALL#4 en WHAT KILLED TIMMY BENSON, herontdek het Limburgse landschap in ALS EEN SCHADUW BLEEF JE MIJ BEWAARD, ervaar het leven door de ogen van een fantasierijk kind in BLEH en laat je meeslepen door de sensuele reis van SILENT HEAT en de naïeve tederheid van FUNKELE.

1 ALKF Wall4 62ecda3bbf8b2

De Avond van de Limburgse Korte Film 2022

De Avond van de Limburgse Korte Film is een samenwerking tussen CineSud, Lumière Cinema, Filmhuis De Spiegel, Filmhuis De Domijnen, ECI Film, Filmtheater De Nieuwe Scene en DOK6 Panningen.

De films:

Wall #4
Lucas Camps (Nederland 2021, 8 min.)
Wanneer een bioscooppubliek de bezochte film begint af te kraken, neemt de plot een onverwachte wending.

Funkele
Nicole Jachmann (Nederland 2021, 16 min.)

De 15-jarige Robin en haar beste vriendin Merel delen alles en zijn onafscheidelijk. Behalve dan Robins ontluikende seksualiteit en nieuwsgierigheid. Uit schaamte houdt Robin haar seksuele verlangens angstvallig verborgen.

Bleh
Tim Alards (Nederland 2022, 4 min.)
In de ogen van een fantasierijke kleuter zijn telefoongebruikers net zombies.

Silent Heat
Luciënne Venner (Nederland 2021, 19 min.)

Tijdens een vakantie met haar vriendin worden Lyla’s fantasieën op onverwachte wijze in gang gezet. Nadat ze is gestoken door een zee-egel, ontmoet ze de sensuele Valéry die haar met een eigenaardig ritueel meeneemt naar een ondergrondse subcultuur. Het eiland blijkt vol genot en een decor van verlangen te zijn.

What killed Timmy Benson
Nick Cremers (Nederland 2022, 14 min.)

In een slaperig sneeuwdorp wordt de jonge speelse Timmy Benson in de gaten gehouden door een duistere aanwezigheid uit het verleden.

Als een Schaduw bleef je mij bewaard
Luka Kluskens (Nederland 2021, 9 min.)

Het is een warme zomer in de heuvels van Zuid-Limburg. Het kersenplukseizoen loopt op zijn einde. Als Juul de boomgaard van zijn familie gaat overnemen, begint het verlangen naar een ander leven te groeien. Wanneer Juul wordt meegevoerd in een wonderbaarlijke fantasie, botsen dromen van een groter leven met de dagelijkse realiteit.