Cineville Speciaaltje: Asteroid City

Speciale voorpremière van de nieuwe film van Wes Anderson, ASTEROID CITY. Als Cineviller mag je een gratis een +1 meenemen*.

Tijden & Tickets

Houd je telescoop en je eclipsbril in de aanslag, want op maandag 12 juni organiseren we samen met Cineville een speciale vertoning van Wes Andersons ASTEROID CITY. Ook als niet-Cineviller ben je meer dan welkom! Wij verzorgen een korte inleiding op de film (in het Engels) én een gratis mini-print van de filmposter om mee naar huis te nemen.

* Neem een +1 mee als Cineviller
Kies bij het bestellen van tickets voor 2 kaarten. Kies bij het eerste ticket voor kaartsoort Cineville en vul het nummer van je Cinevillepas in. Voor het tweede ticket kun je nu de kaartsoort Cineville Speciaaltje selecteren. Tadaa!

Asteroid City st 1 jpg sd high 2022 Pop 87 Productions LLC

Asteroid City

De nieuwe film van Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel) neemt ons mee naar een conventie voor jonge sterrenkijkers en ruimtecadetten in een Amerikaans woestijnstadje in 1955.

Première

Het werk van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson (THE FRENCH DISPATCH, MOONRISE KINGDOM) heeft een uitgesproken, ultragestileerde esthetiek. Je hoeft slechts een paar seconden van zijn films te zien om te weten dat je naar een Wes Anderson zit te kijken: hij creëert een pastelkleurige, tot in de allerkleinste details doordachte wereld. Een prentenboek bevolkt door excentrieke personages die weliswaar belezen en intelligent zijn, maar ook beschadigd door het leven. Zijn nieuwste film, ASTEROID CITY, is gesitueerd in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn waar een bijeenkomst voor jonge sterrenkijkers en hun ouders wordt georganiseerd. Vanuit het hele land zijn ze naar Asteroid City gekomen voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie, nietsvermoedend dat hun conventie spectaculair zal worden verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

Net als bij zijn eerdere films stonden de Hollywoodsterren weer in de rij om met Anderson samen te werken. Dit keer zijn onder meer Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Tom Hanks, Edward Norton, Jeffrey Wright, Adrien Brody, Steve Carell, Matt Dillon, Willem Dafoe, Margot Robbie en Jeff Goldblum van de partij. De film ging in wereldpremière in de competitie van het filmfestival in Cannes.

Wes Anderson, VS, 2023, 106 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton..