Play

Celebrating Lou Reed

Speciale vertoning van de concertfilm LOU REED: BERLIN ter ere van 50 jaar Lou Reeds' album 'Berlin' en 10 jaar na Reeds overlijden.

Special: Event
Tijden & Tickets


Lou1 By TGS12x8 01

Lou Reed: Berlin

Registratie van een integrale live uitvoering van het vijftig jaar geleden verschenen legendarische album Berlin, geregisseerd door Julian Schnabel (Basquiat). Ter herinnering aan de tien jaar geleden overleden Lou Reed.

Toen BERLIN in 1973 uitkwam, kreeg het album vernietigende recensies. ‘Er zijn bepaalde platen die zo overduidelijk aanstootgevend zijn dat je op de een of andere manier fysiek wraak zou willen nemen op de artiesten die ze maken. Het enige excuus dat Lou Reed voor deze wanprestatie kan aanvoeren, is dat hij zin had om zijn ooit zo veelbelovende carrière eigenhandig de nek om te wringen. Vaarwel, Lou!’, schreef het destijds toonaangevende muziekblad Rolling Stone. Inmiddels geldt het album als een klassieker en werd het door Rolling Stone opgenomen in de lijst met beste albums aller tijden.

Op het conceptalbum BERLIN vertelt Reed het tragische verhaal van Caroline en Jim; een rauw relaas over verslaving, huiselijk geweld en zelfmoord. In 2006 voerde Reed het album integraal live uit, tijdens een reeks concerten in St. Anna’s Warehouse in New York. Regisseur Julian Schnabel (THE DIVING BELL AND THE BUTTERFLY) legde die concerten op impressionistische wijze vast. Het resultaat is een sober gehouden registratie van een mythisch optreden met Lou Reed in topvorm.