Play

Bar Bahar + Q&A director Maysaloun Hamoud

Deze Engels ondertitelde vertoning van Bar Bahar, het verbluffend sterke regiedebuut van Maysaloun Hamoud, wordt bijzonder. Na de vertoning van de film gaan we met de regisseur in gesprek, live vanuit New York geeft ze via Skype antwoord op onze vragen. Na afloop van de Q&A praten we onder het genot van een drankje samen verder in onze bar. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Holland Expat Centre South en is onderdeel van Let's Catch Up.

Special: Event
Tijden & Tickets

Prijs per ticket is inclusief een drankje. 

Let’s Catch Up is een samenwerking tussen Holland Expat Center South, Knowledge Center for International Staff (Universiteit Maastricht), Centre Céramique, Theater aan het Vrijthof en Lumière Cinema. Lees hier meer over Let's Catch Up

Programma
18:45 inloop
19:15 start film
21:00 Q&A met Maysaloun Hamoud
21:30 borrel in de bar
Bar Bahar St 3 Jpg Sd Highx 180131 115749 1420 1517396266

Bar Bahar + Q&A director Maysaloun Hamoud

Palestijnse variant op SEX AND THE CITY over drie vrouwen die hun weg proberen te vinden in het beklemmende maar tegelijkertijd ook vrijzinnige Tel Aviv – het ‘Berlijn van het Midden-Oosten’.

Deze film is Engels ondertiteld.
Special: Event

De aantrekkelijke Laila combineert haar serieuze werk als advocaat met een feestend bestaan in de avonduren. Ze deelt haar appartement met de lesbische barkeeper en dj Salma. De derde kamer verhuren ze aan de moslima Nour die informatica studeert.

BAR BAHAR is een zeer kleurrijk en genuanceerd verhaal over moderne, seksueel actieve, maar bovenal onafhankelijke vrouwen in een stad met twee gezichten. Het speelfilmdebuut van Maysalan Hamoud kreeg lovende recensies, maar ook een fatwa vanwege haar interpretatie van de Islam. De film is echter geen pamflet. In tegendeel, het is eerder een subtiele oproep tot sociale verandering en tot reflectie over feminisme. Iets dat zeker niet gereduceerd moet worden tot alleen maar een vrouwenzaak. (ej)

Maysaloun Hamoud, Israël, Frankrijk, 2018, 103 min. Hebreeuws & Arabisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura, Mahmud Shalaby, Nisrin Abou-Hanna.