Lumière Open Air Film Festival, een nieuw filmfestival in de buitenlucht

Ontwerp Zonder Titel 7 9682 1595401760

Van 19 tot 29 augustus kunnen filmliefhebbers in Maastricht genieten van het Lumière Open Air Film Festival, een pop-up filmfestival in de buitenlucht. Het festival vindt acht avonden lang plaats in ‘De Binnentuin’, een nieuw eventterrein in het Sphinxkwartier dat deze zomer voor het eerst gebruikt wordt. Bezoekers kunnen op veilige afstand van elkaar onder de sterrenhemel genieten van premièrefilms, klassiekers en korte films van jong talent uit de regio.

Lumière Open Air Film Festival
Het Lumière Open Air Film Festival beleeft deze zomer haar eerste editie van woensdag 19 t/m zaterdag 22 en woensdag 26 t/m zaterdag 29 augustus. Het belooft een sfeervol filmfestival in de buitenlucht te worden met spraakmakende films en verrassende randprogramma’s.

Jarenlange wens
Al jaren bestaat bij Lumière Cinema de wens om in de zomer films in de openlucht te vertonen. Nu leek 2020 hét jaar te worden. De realisatie van De Binnentuin, een achtertuin die gedeeld wordt met de Muziekgieterij, maakt de uitvoering van dit soort evenementen mogelijk. De uitbraak van het coronavirus gooide aanvankelijk roet in het eten, maar versoepelingen van de maatregelen zorgden ervoor dat evenementen in de buitenlucht - onder bepaalde voorwaarden - toch kunnen doorgaan. Dat heeft het filmtheater doen besluiten om het Lumière Open Air Film Festival alsnog te organiseren. 

Het Lumière Open Air Film Festival drijft op een eenmalige projectsubsidie van de Gemeente Maastricht. Wel ligt er bij Lumière de wens om elke zomer films in de openlucht te vertonen nu ‘De Binnentuin’ klaar is.

Programma en praktische informatie
Het complete programma van het Lumière Open Air Film Festival wordt bekendgemaakt op maandag 3 augustus. De online kaartverkoop start de dag erna, op dinsdag 4 augustus. Tickets gaan in de verkoop voor €6,80 per persoon. Op het ruime eventterrein is plaats voor maximaal 250 bezoekers, zodat er voldoende ruimte is om onderling afstand te kunnen houden.