Aerd de Boode benoemd tot nieuwe zakelijk directeur Lumière Cinema Restaurant Café

PDF Lumiere 20230331 007

Aerd de Boode wordt de nieuwe zakelijk directeur van Lumière Cinema Restaurant Café. Dat heeft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt. Vanaf 1 juli 2023 vormt De Boode een directieteam met David Deprez, artistiek directeur sinds 2006. De Boode volgt de huidige zakelijk directeur Nico Haenen op, die na achttien jaar directeurschap met pensioen gaat.

De Boode, woonachtig in Panheel, keert met deze stap terug naar de Limburgse evenementen- en cultuursector. Sinds 2017 is hij werkzaam bij TivoliVredenburg (Utrecht) als Manager Hospitality, waar hij tevens verantwoordelijk is voor de implementatie en uitvoering van het duurzaamheidsbeleid. In 2021 werd hij aangesteld als interim directeur van Burgundy Street BV, het horecaconcept van TivoliVredenburg.

De Boode is aangesteld door de Raad van Toezicht van Lumière Cinema Restaurant Café. Voorzitter Carola van der Weijden is enthousiast over de benoeming: “Aerd heeft een indrukwekkende staat van dienst in de culturele sector en heeft in diverse leidinggevende functies gewerkt. Hij brengt een schat aan ervaring en expertise met zich mee als het gaat om cultureel ondernemerschap en hospitality, hetgeen naadloos aansluit bij datgene waar Lumière voor staat. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij een waardige opvolger zal zijn.”

Zelf is De Boode ook enthousiast over zijn nieuwe functie: “Na zes jaar in één van de meest bruisende popzalen van Nederland te hebben mogen werken, zie ik er enorm naar uit om bij de ‘parel van het zuiden’ aan de slag te gaan. Een prachtig filmhuis, een levendig restaurant en café met een stevig fundament gelegd door mijn voorganger, zijn collega David en de teams inclusief vrijwilligers. Persoonlijk zie ik een filmhuis op een dergelijke locatie als een plek voor ontmoeting, verbinding, bezinning en ontspanning. Al met al voor mij een hele mooie uitdaging om samen met het huidige team en de Raad van Toezicht aan verder te bouwen.”